Mam staga pol roku - wszystko jest fajnie tylko że odnosze wrażenie ze instalka sprawia ze mam nonstop niedoladowany aku - juz tej zimy odpalalem ja 2x na kablach, dzis jade sprawdzic o co biega, slyszalem ze stag po wylaczeniu silnika jeszcze przez 10 min zre prad ....
LPG - czy założyłbyś jeszcze raz?
Zwiń
X
-
Jeśli chodzi o lR omegas to w lepszej sytuacji są użytkownicy którzy zakupili auto od stycznia 2011 roku. Tam szedł na montaż omegas OBD. Z tym komputerem jest mniej problemów a auto na gazie smiga tak samo jak na benzynie.
LR omegas EOBD nie jest tak kolorowo jokś to chodzi ale szału nie maw większości przypadków nie podłączona sonda, miejsce na reduktor w octavi 1 to porażka wymienić filtr to trzeba się nieźle nagimnastykować
Dobre są wtryski i reduktor komputer sterujący pracą instalacji z poprzedniej epoki firmwere 16.0 z 2006 roku to poprzednia epoka instalacji gazowych w tych latach LR było dobre. Teraz zostało daleko w tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filip_autoJeśli chodzi o lR omegas to w lepszej sytuacji są użytkownicy którzy zakupili auto od stycznia 2011 roku. Tam szedł na montaż omegas OBD. Z tym komputerem jest mniej problemów a auto na gazie smiga tak samo jak na benzynie.
Komentarz
-
-
Chyba raczej by musiał paść komputer żeby założyli OBD zamiast EOBD
W sprzedaży jest i taki i taki
oprócz komputera musieliby również zmienić wiązkę bo inaczej jest to wszystko połączone a jak znam życie to by szukali najtańszego wyjścia. Czyli spowrotemu założyliby EOBD i zaprosili Cię na hamownie i ustawili instalację.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykL15zl/1000km to przy zalozeniu ze auto bardzo malo jezdzi na zimno, czyli odpalamy i jezdzimy po kilkanascie km naraz. Inaczej na czeste odpalenia jednak troche benzyny idzie
Małe zużycie PB może być uwarunkowane jak Maicroft pisze - pokonywaniem dłuższych odcinków lub niską temperaturą przełączania na LPG, które wiadomo, że nastąpi wtedy wcześniej.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
odpał na benzynie zawsze jest (a przynajmniej powinien być) ustawiony
Małe zużycie PB może być uwarunkowane jak Maicroft pisze - pokonywaniem dłuższych odcinków lub niską temperaturą przełączania na LPG, które wiadomo, że nastąpi wtedy wcześniej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftU mnie przelaczanie jest ustawione hardcorowo na 20'CNormalna temp.
U siebie mam 30*C - po gwarancji może obniżę
Ciekaw jestem, jak IV gen. reagowałaby na opcję odpalanie na gazie w mrozy. Podciśnieniową (I gen.) mam przetestowaną pozytywnie przy -27*CSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtenioW nowym sofcie 3.0 masz taką opcję , czyli auto przy temperaturze płynu min 60 stopni odpala od razu z gazu , bardzo praktyczne gdy wyłącza się silnik na chwilkę . Normalnie jak się nie ma tego włączonego instalacja LR zawsze przy gorącym silniku 35 sekund pracuje na benzynie .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLodpał na benzynie zawsze jest (a przynajmniej powinien być) ustawiony
Komentarz
-
-
Się wypowiem - LPG zdecydowanie TAK
kilka aut już mialem:
ford granada 2,4 - gaz OK
citroen bx 1,9 - diesel OK
BMW 525 tds - diesel OK
polonez -gaz bardzo OK
mazda 626 2.0 d - diesel OK
renault 5 1,1 - gaz bardzo nieOK
kia shuma 1,5 - gaz bardzo bardzo OK
mazda 6 2.0 136 - diesel prawie OK
octavia - gaz OK (jeszcze)
dobrze ustawiona instalacja , wymiana przewodów i świec systematycznie i generalnie gaz jest zajebistą zajebistością , oczywiście jeżeli ktoś musie mieć auto do lansu pod remizą to LPG nie jest ok , lepszy jest silnik od traktora :PKu przestrodze-szalony ponton
https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s
Komentarz
-
-
LPG montowane w pierwszych dniach lutego 2012 - zawsze odpala na benzynie, bez względu na temperaturę
a tak na powaznie to pewnie miales zainstalowany zestaw z 2011r ze starsza wersja sterownika
Komentarz
-
-
Tylko, że ceny użuwanych benzyniakow juz są praktycznie na poziomie diesli, a nieraz i drożej......wieć np 0II 1,6 + montaż lpg wyjdzie drozej niż 0II w tdi..... - i jeszcze 0II z 1,6 (102 konie) jest jak na lekarstwo....., a po roku jazdy 01 z lpg bez problemu bym się zdecydował na lpg jeszcze raz (choc diesle kusi :diabelski_usmiech )
Komentarz
-
Komentarz